01

01

01

1

2

01

01

02

9

02

08

01

02

03

04

05

06

Mijn eiland

jouw eiland

kom mee

VVV Goeree-Overflakkee

Als VVV van Goeree-Overflakkee ben je trots op het eiland en wil je niets liever dan de bezoekers, recreanten en toeristen al het moois te laten zien wat ons eiland zo uniek maakt. Maar het is te veel om op te noemen en de huidige website voldoet niet meer aan de behoefte. Een moderniseringsslag is nodig. Een website die de bezoekers uitnodigt en hen het gevoel geeft dat ze welkom zijn; mijn eiland, jouw eiland.

Wat we gedaan hebben

  • Strategie
  • UI design
  • Webdesign
  • Brochure

Kruip in de huid van

Met user experience (UX) zijn we in de huid gekropen van de gebruiker. In dit geval de bezoeker van het eiland Goeree-Overflakkee. Die heeft geen desktop computer bij zich, maar een smartphone of tablet. Dus zijn we in het ontwerp gestart met mobile first. Een volledig mobiel ingericht wireframe. En geen menuknoppen bovenin het scherm, maar daar waar ze horen; dicht bij je duim en vingers. Van daaruit start de ontdekking van het eiland.

Filterfunctie

“Wat wil de bezoeker gaan doen?”, “ Waarom vragen we het hen niet?” Dus beginnen we de website met de vraag: “Wat wil je gaan doen? Wat voor activiteit en in welke regio”. Door het invullen van een aantal simpele keuzes wordt de bezoeker automatisch geleid naar een evenement of activiteit naar voorkeur (zo lang de voorraad strekt). Schoenen aan, veters strikken en de pad op!

Ledenomgeving

Niet alleen de bezoeker heeft profijt van deze gebruiksvriendelijke website, ook de leden van de VVV krijgen een eigen afgeschermde omgeving waarbinnen ze hun accommodatie, dienst of product kunnen promoten. Win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win, win,(> 300 leden)

Blauwe stapper

Lokaal is ie niet meer weg te denken. Je kunt het met recht de jaaragenda noemen van alle activiteiten en evenementen op Goeree-Overflakkee. Maar ook deze was toe aan een professionaliseringsslag. Het moest overzichtelijker, leesbaarder en gebruiksvriendelijker worden ingericht. Goed dat we die constructie al in de website hadden doorgevoerd, zodat we die ook konden toepassen in het magazine. Daar voegen we wat redactionele highlights aan toe, steken het in een handzaam formaat et voilà een prachtig evenementenmagazine. En precies op tijd voor het begin van het seizoen. Er zijn flinke stappen gemaakt binnen deze ontwikkeling.