Duurzaam bouwen aan de toekomst

Het project

Beginnen met niets is geweldig. Nou ja, niets… Het bedrijf was er al, maar het had nog geen naam, geen kleur, geen identiteit. Echt iets voor ons dus. En toen we hoorden van het innovatieve, modulaire nieuwbouwconcept van deze startup begonnen onze handen pas écht te jeuken. Een bouwbedrijf op de kaart zetten dat circulariteit als kernwaarde heeft; daar werken we graag aan mee.

Het logo

Eerst om de tafel; elkaar beter leren kennen, alles te weten komen over de hoe, wat en waarom. Tijdens deze verkennende gesprekken is de naam ‘Nimbel’ ontstaan. Afgeleid van het Engelse ‘nimble’, wat flexibel, snel en slim betekent. Na de naam volgden het logo en de huisstijl. Het beeldmerk in het logo symboliseert twee huisjes met in de negatieve ruimte de ’N’ van Nimbel. Het is tevens een mooie verwijzing naar de twee basiselementen waarmee gewerkt wordt; hout en beton.

Video

De manier waarop we wonen is van vitaal belang voor het klimaat. Dat maakt de duurzame bouwsector ook zo belangrijk. Welke materialen gebruik je als bouwer? Hoe voorkom je verspilling? Welke energieprestatie levert de woning? Hoe waarborg je hergebruik van bouwmaterialen? Circulariteit is de kern van alles wat ze doen bij Nimbel. Het bouwproces wordt in een twee minuten durende video helemaal duidelijk gemaakt.

Bouwen met Nimbel is écht nimble.

Website

Als je zegt een innovatief en modulair nieuwbouwconcept te hebben, zul je dat wel uit moeten leggen. De nieuwe website is daar een perfect platform voor. Strak design, mooi beeldmateriaal en helder geschreven teksten komen samen op www.nimbel.nl