Een smartphone in de klas is helemaal niet smart

Het project

Even voor de duidelijkheid: het Calvijn College is niet tègen smartphones. Zij zijn vóór smart leerlingen. Inmiddels volgen meer scholen met een smartphonebeleid. Maar het Calvijn College was in 2020 één van de eersten. En met succes! Mede dankzij de opvallende campagne en explainervideo die wij voor hen mochten maken.

Cultuuromslag

Draagvlak is essentieel. Na onderzoek blijkt dat 80% van de ouders en personeel voor een smartphonevrij Calvijn College is. Maar het nieuwe beleid verdient wel een goede introductie en onderbouwing. Speels en lekker duidelijk. Posters, artikelen in diverse media en een aansprekende video blijken de perfecte mix. Zelfs de leerlingen snappen waarom ze hun telefoon thuis of in de kluis moet laten.

Tevreden

De positieve effecten zijn zichtbaar en merkbaar. Ook leerlingen vinden de rust en gezelligheid fijn. Zoals een docent verwoordde: “Altijd online kúnnen zijn is fantastisch, altijd online zijn is een ramp.” Gelukkig is de video wel altijd online. Lees meer over het smartphonebeleid op de website van Calvijn College.