01

01

01

1

2

01

01

02

9

02

08

01

02

03

04

05

06

Wat ga

jij kiezen?

Studie- en beroepenmarkt

Als leerling kom je op een punt dat je keuzes moet gaan maken. Wat wil ik later gaan doen of worden? Vind ik deze banen in mijn omgeving en welke studierichting heb ik daarvoor nodig? Een initiatief als de jaarlijkse studie- en beroepenmarkt, georganiseerd door CSG Prins Maurits, RGO Middelharnis en gemeente Goeree-Overflakkee, helpt de leerlingen al goed op weg. Maar hier kunnen leerlingen slechts 1 avond per jaar terecht. "Het moet toch mogelijk zijn om dit in een digitale vorm te gieten die 24/7 bereikbaar is", dacht Alex van DINK en hij nam contact op met de gemeente. Zo is het balletje gaan rollen...

Wat we gedaan hebben

  • Logo
  • Corporate identity
  • UI / UX
  • Website
  • Advertorial
  • Social media
  • Flyers

Verbinding tussen overheid, onderwijs en ondernemers

Het idee van Alex was een schot in de roos want de ambitie van de gemeente Goeree-Overflakkee is om overheid, onderwijs én ondernemers te verbinden. De schets werd verder uitgewerkt en gepresenteerd aan de decanen van de betrokken scholen en FOGO (Federatie Ondernemers Goeree-Overflakkee). Met groot enthousiasme werd het omarmt en verder doorontwikkeld. Mooi om te zien dat de verbinding werd bevestigd door alle gezamenlijke inspanningen die zijn geleverd door de deelnemende partijen.


Deze verbinding komt ook tot uiting in het logo en de stijlelementen die we voor de Studie- en beroepenmarkt hebben ontwikkeld.

Van 1 dag
naar 365 dagen per jaar

Voor een oriëntatie op studie- en beroepsmogelijkheden is voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs een digitaal platform gecreëerd. Vaak verdwaalt een leerling bij de oriëntatie op werk en leren in een oerwoud van websites en onbekende opleidingen. Nu wordt op één platform een overzicht geboden van wat er lokaal mogelijk is.


Zeker in coronatijd waarin Open Dagen fysiek niet te organiseren zijn, is de website voor ouders en leerlingen van toegevoegde waarde. Door deze laagdrempelige voorziening, die 24/7 beschikbaar is hopen wij de keuze voor werk en (beroeps)opleiding te ondersteunen. De database is makkelijk te doorzoeken dankzij slimme filters en tags. En uiteraard werkt de site op de smartphone net zo goed als op een desktop.


Check it out! www.studieenberoepenmarkt.nl

Een goed begin is het halve werk

Op 9 maart 2021 is studieenberoepenmarkt.nl gelanceerd. Om dit goed onder de aandacht te brengen bij de doelgroepen is er een opvallende advertorial in de lokale krant geplaatst en hebben we beelden gemaakt die op social media gedeeld worden door de betrokken partijen. Ook zijn er folders in de maak die zich richten op specifieke doelgroepen; bijvoorbeeld om ondernemers te stimuleren om zich op het platform te presenteren.


De website is nog volop in ontwikkeling en is eigenlijk nooit af. Dankzij de gebruiksvriendelijke CMS en duidelijke handleiding kunnen decanen en andere beheerders heel gemakkelijk de website up-to-date houden. En dat is goed nieuws voor leerlingen voor belangrijke keuzes staan. Want ook dan geldt: een goed begin is het halve werk!