the mood
Een waterlinie tot leven brengen
Het project
Op verschillende plekken zijn nog sporen van de Oude Hollandse Waterlinie te vinden. Deze verdedigingslinie heeft een belangrijke rol gespeeld in het Rampjaar 1672. Erfgoedhuis Zuid-Holland wil de verhalen achter deze sporen tot leven brengen en heeft daarom lespakketten ontwikkeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Om de kids mee te nemen naar deze spannende tijd, ontwikkelden wij een serie aansprekende animatiefilmpjes. Daarbij maakten we dankbaar gebruik van rijke collecties van musea en historische verenigingen.
Kleurrijke personages
Samen met educatief ontwerpers werd het script bepaald en besloten we om Wouter van de Waterlinie de hoofdrol te geven. Deze fictieve trompetter van de prins uit 1672, wordt gespeeld door theatermaker Michiel van de Burgt. Hij vlogde op diverse locaties en komt in een geïllustreerde variant als verteller aan het woord. Zo ontstaat er een speelse verbinding tussen heden en verleden. Naast Wouter komen er veel andere kleurrijke personages voorbij. Ook deze werden door ons getekend en geanimeerd.
Erfgoedhuis Zuid Holland
“Een aansprekende animatie over de lokale geschiedenis helpt leerlingen kijken door geschiedenisogen.”
Effectieve overdracht van kennis
De combinatie tussen vrolijke illustraties, historisch archiefmateriaal en moderne video bleek bijzonder effectief. De leerlingen genoten van de humor en wisten na het kijken meteen veel meer over de Oude Hollandse Waterlinie. Daarbij is het vooral van belang dat ze het erfgoed in hun eigen omgeving gaan herkennen en waarderen.
Lokaal erfgoed in de schijnwerpers
De Oude Hollandse Waterlinie doorkruist verschillende gemeenten. Zes gemeenten besloten mee te doen met het onderwijsproject. Daarom maakten wij, naast een algemene introductievideo, ook zes locatiespecifieke video’s. Het is mooi om te zien wat voor verhalen er allemaal boven water komen. 1672 was dan wel een Rampjaar, het was beslist geen ramp om deze fantastische filmpjes te mogen maken. Je kunt ze hieronder allemaal bekijken. Veel plezier!
Kennismaken?
Samenwerken?
Meeten?
Bel 0187 – 60 80 20 of stuur een mail naar welkom@dink.nl