Foodlab, duurzaam en innovatief

Het project

De Hoeksche Waard is niet alleen een voedselproducerende gemeente, maar ook een gemeente waar veel onderzoek en ontwikkeling plaatsvindt op het gebied van voeding en voedselproductie. Om dat verder uit te nutten, ontwikkelen we onder de vlag van de gebiedspromotie Natuurlijk Hoeksche Waard het Foodlab.

Logo

Om het foodlab en de foodroute te promoten, hebben we een logo ontwikkeled aansluitend op de stijl van de gebiedspromotie.

Inspiratiecentrum

In de nieuwe productielocatie van de Hoeksche Hoeve in ’s-Gravendeel krijgt het Foodlab een inspiratiecentrum. Deze fysieke plek is een soort ‘startpunt’ van de foodroute langs de verschillende deelnemende bedrijven. Dit inspiratiepunt geeft de bezoekers uitleg over de biodiversiteit en kwaliteit van de Hoeksche Waardse bodem en laat je ontdekken wat de regio te bieden heeft.

Foodroute

Voor de foodroute ontwikkelde we voor de aangesloten agrarische ondernemers een fotogeniek herkenningspunt waarbij duidelijk is dat het een foodlab locatie is én zichtbaar wordt wat er op de locatie te beleven is.