Groene stroom
voor ruim 100.000 huishoudens

Het project

Windpark Krammer is het grootste burgerinitiatief van Nederland. De ruim 5000 leden van de coöperaties Zeeuwind en Deltawind hebben het initiatief genomen om dit windpark op en rondom de Krammersluizen te ontwikkelen. Het park zal voldoende energie produceren om ruim 100.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. Daarnaast kunnen leden en de regio ook participeren in dit park via een obligatielening.

Handige afsprakenplanner en duidelijke patiënteninformatie

Na jaren van onderzoek, is eind 2016 de bouw van het windpark gestart. Voor deze nieuwe fase is de homepage van de website volledig aangepast. Op de nieuwe website is de voortgang van de bouw op de voet te volgen middels video’s, nieuwsberichten en leuke illustraties.

www.windparkkrammer.nl

1400 bezoekers open dag Windpark Krammer

De Open Dagen van Windpark Krammer waren een groot succes. Op 28 oktober was de directe omgeving uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen. Ruim 500 mensen maakten daar gebruik van. Zaterdag 4 november stonden de deuren open voor iedereen die geïnteresseerd was. Zo’n 900 mensen uit het hele land kwamen langs om te kijken. Voor deze dagen hebben we de uitnodigingen verzorgt, de advertenties en een flyer gemaakt met leuke feitjes over de turbines en een handige routekaart waar welke activiteit te vinden is.

Real time de productie volgen

De bouw van Windpark Krammer nadert de eindfase en de eerste turbines zijn inmiddels opgeleverd en produceren al volop groene stroom. Om op de hoogte te blijven van de productie en het reilen en zeilen van het windpark is er een app ontwikkeld. In de app vind je de live productie, de historisch productie, de status van de turbines, informatie en nieuws. Als DINK mochten we de app vormgeven. We stellen hierbij de gebruiker voorop en zorgen ervoor dat de informatie snel en eenvoudig te vinden is zonder het design uit het oog te verliezen.

Een leuke klus met een geweldig eindresultaat. Everybody app(ie).

Windpark Krammer, van en voor de regio

Als initiatief van de bijna 5000 leden van Zeeuwind en Deltawind is Windpark Krammer van en voor de regio. Leden van de coöperaties, de regio en anderen geïnteresseerden kregen de mogelijkheid om door middel van een obligatielening te investeren in de realisatie en exploitatie van Windpark Krammer. De leden van de energiecoöperaties krijgen voorrang omdat zij het risico van de ontwikkeling hebben gelopen. Omwonenden krijgen ook voorrang omdat zij naast de lasten, ook de lusten van het project verdienen.

Tijd voor een feestje

De bouw van Windpark Krammer is gereed. Dit heeft niet alleen veel energie gekost, maar gaat vooral heel veel energie opleveren én deze energie is met elkaar gerealiseerd! Als grootste burgerinitiatief van Nederland wordt de opening van het park een feest voor de omgeving: het Krammer Festival.

Een vierdaags festival met op 15 mei de officiële opening voor genodigden, op 16 mei een avond voor de bouwers van het windpark met de premiere van speelfilm Luwte. Gevolgd door twee openbare activiteiten: op vrijdagavond 17 mei het gratis festival KrammerFest en op zaterdag 18 mei de KrammerRun.

Foto’s door Menno Mulder

Feesten met ruim 1500 mensen

Bij zo’n feestje komt heel wat kijken: overkoepelende stijl en logo, ‘save the date’ e-mail met Mailchimp, welkomstborden, evenement bordjes, fotobord met uitgesneden gezichten, signing van munten, garderobe, toilet, silent disco, aparte landingspagina, crew shirts, digiwall, advertenties voor diverse kranten, driehoeksborden, posters, social media beelden, uitnodigingen, entreetickets, spandoeken, stickers, prijslijsten en festival polsbandjes.
Gelukkig beschikken we niet alleen over goede designers maar ook over uitstekende projectmanagers. Zij leiden een project als dit moeiteloos in goede banen.

Cadeau voor koning Willem Alexander

Woensdag 15 mei was het dan eindelijk zover: de officiële opening van Windpark Krammer. Tijdens een zonnige en feestelijke dag opende Koning Willem-Alexander Windpark Krammer in het bijzijn van 750 leden van Zeeuwind en Deltawind, obligatiehouders en andere genodigden. Voor deze speciale gelegenheid ontwierpen we een gedichtenbundel met portretten van betrokkenen. De foto’s zijn gemaakt door de fotograaf des vaderland (2016) Robin de Puy.

Het geheel werd verpakt in een op maat gemaakte chique doos, voorzien van zilverfolie en een magneetsluiting. Een cadeau, de koning waardig.